Το σιταρόχορτο είναι το βλαστάρι του σπόρου του σιταριού, πριν αυτό εξελιχθεί σε σιτάρι.
Το βασικό συστατικό του είναι η Χλωροφύλλη (μέχρι και 70%), η οποία βρίσκεται στην καλύτερη μορφή της, μιας και περιέχει πάνω από 100 στοιχεία απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς να έχει καθόλου τοξικότητα σε οποιαδήποτε ποσότητα.
Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α, Ε, Κ, C, Β6 και Β12. Περιέχει επίσης, Κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορο, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη. Περιέχει φυτικές ίνες, 17 αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία και είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αναμιγνύουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σερβίρουμε.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγα βατόμουρα και τριμμένη καρύδα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2κγ σκόνη σιταρόχορτου
- 1φλ γάλα καρύδας
- 1κγ μέλι
- 1κς βατόμουρα